Ta mångfaldsarbetet till nästa nivå!

Nästan två miljoner människor i Sverige har en funktionsnedsättning. Har ni råd att inte vara tillgängliga?

Genom föreläsningar och workshop får ni inspiration och konkreta tips med resultat som effektivare möten, inkluderande bemötande, färre missförstånd i kommunikation och metoder för inkluderande rekryteringar. Det som är nödvändigt för några är bra för alla!

Jag föreläser och håller workshops för företag, fackföreningar, kommuner och ideella organisationer.

Kontakta mig så skräddarsyr jag en föreläsning eller workshop utifrån era behov.

Åsa Gustafsson på Scen iklädd randig klännin och mörkblå kavaj. I bakgrunden syns presentationen Inkluderande möten

Konferenser jag har föreläst på:

  • Mångfaldsdagen 13/11 2018
    Finansförbundet och Bankernas Arbetsgivarorganisation

  • Business Development Day, 22/11 2017, Skellefteå

  • Agila Sverige Loves Diversity 15/ 11 2017

  • Möteskulturdagen våren 2017, Malmö, Stockholm och Göteborg

 
 
Jag hade förmånen att lyssna på Åsa på konferensen Agila Loves Diversity i november 2017 där hon talade om inkluderande möten. Åsa är författare till boken “10 tips för tillgänglighet” och har expertkompetens inom området. Hon kom under föreläsningen med konkreta tips på ett lättsamt sätt. Som föreläsare är Åsa tydlig, engagerande och lätt att lyssna på, och jag har haft stor nytta av både boken och hennes kursportioner i kursen Inkluderande bemötande som jag fick tillgång till efter konferensen.
— Sarah Ihlman, Ihlman Education
 
 

Exempel på föreläsningar och workshops

 

Lönsamhet med tillgänglighet

Eftersträvar ni analytiska och kreativa team? Då är tillgänglighet och inkludering vägen framåt. Men vilka hinder finns på vägen och hur kan vi ta bort dem?

Nästan 2 miljoner människor i Sverige har en funktionsnedsättning. Med humor, konkreta resultat och tips väcks insikter om styrkor och lönsamhet med tillgänglighet. Nödvändigt för några och bra för alla!

 
 
Tre personer bakom en glasvägg som pratar och pekar på färglada post-its som sitter framför dem på glasväggen.

Workshop:Tillgängliga utbildningar

Brukar ni utbilda andra? Bland publik och deltagare finns det alltid personer med osynliga funktionsnedsättningar.

Under 4 timmar får ni tips på hur era utbildningar når fram till alla oavsett dyslexi, ADHD, Autism eller synnedsättning.

Exempel är tillgängliga powerpoints, syntolkning och workshopsövningar för alla.

Och jag lovar! Alla tips är bra för alla som deltar i era utbildningar

 
 
Anna Bergholtz och Åsa.jpg

Inkludera mera

Tillsammans med Anna Bergholtz ger vi kursen Inkludera mera. En kurs som lyfter tillgänglighet till nästa nivå och behandlar bland annat kommunikation, möten, sälj och rekrytering. Här kan du läsa mer om Inkludera mera.

 
Vi är så nöjda och kan rekommendera andra att gå utbildningen i Mångfald och tillgänglighet. Vi har fått en större medvetenhet om frågorna och hur viktigt det är med till exempel rätt utrustning i kursverksamheten. Anna och Åsa kompletterar varandra fint med olika perspektiv och erfarenheter.
— Kristina Heyman och Annica Palmér, Finansförbundet.
 
 
tiotips_puff_400x224_ram.jpg
 
Inspirerande och viktigt! Många började tänka i nya banor och ifrågasätta kring våra egna möten och kommunikation: vilka lokaler vi väljer och hur vi utformar till exempel kallelser och information. Tipsen gjorde att vi direkt ändrade i vårt nya informationsmaterial, så att det blir ännu bättre!
— CISV Sweden, Generalsekreterare Karin Ploen

10 tips för tillgänglighet
på en timme

Att bli aktiv i en organisation börjar med känslan att just du kom.

Föreläsningen bygger på boken med samma namn och riktar sig till förtroendevalda i ideella organisationer. Vi går igenom 10 områden på ett lättsamt sätt för att utmana funkisnormen. Allt från hur er kommunikation och presentationer blir bättre till hur ni håller möten och har kul på ett inkluderande sätt.

 
Åsas föreläsning var enkel att ta till sig och pedagogisk upplagt. Vi fick många tips på en timme på hur vi kan göra både vår styrelse och organisation tillgänglig för fler!
— Lovisa Persson, Ordförande Vi Unga.