Bara ett skämt

 
Getting ready for work. teckning som visar att män är klara på 10 minuter och kvinnor på två och en halv timme.
 

”Men det var ju bara ett skämt!” har du nog hört någon säga. Eller så skrattades det lite försiktigt men det kändes på stämningen i rummet att det var något som inte riktigt stämde. Men vad gör ett skämt om blondiner, trans, bögar, romer, kineser eller blinda  för skada. -Det är ju bara ett pyttelitet skämt.

Bilden ovanför på kvinnor och män som gör sig redo för jobbet har jag tagit från en tweet från Mats Qviberg. Vad får en sån bild för konsekvenser. Oskyldigt kanske du säger? Men alla små liknande skämt blir tillsammans en förminskning av kvinnor. Och när en finansman som Mats Qviberg (han köpte nyligen tidningen Metro för 50 miljoner) skämtar om kvinnor på det sättet smakar det extra illa. Om vi tar skämtets innebörd in på arbetsplatsen är det lätt att gå till slutsatsen att det är bättre att förlita sig på och  anställa en man eftersom han kommer att vara tidigare på jobbet och bry sig om det väsentliga och inte vara så utseendefokuserad som kvinnor är. 

överkorsad mygga med texten No Mosqitos allowed.

Vi kan också jämföra de där skämten med myggbett. Ett myggbett irriterar och kliar lite. Men när du har fått flera myggbett varje dag i flera år gör det ont. Ett ”oskyldigt” skämt kan också göra att en vän eller kollega väljer att inte berätta om sig själv. RFSL uppskattar till exempel att det är 5- 10 procent som lever homosexuellt eller har homosexuella känslor som man inte vågar leva ut på grund av det sociala trycket. Jag själv slutade att berätta om min bisexualitet efter att ha blivit mött med alldeles för många nedsättande skämt och kommentarer.

Ett skämt på bekostnad av andra grupper som bryter mot normer är ett tecken på okunskap och fördomar. Den som skämtar och säger nedsättande kommentarer är också med och skapar fördomar, exkludering och slutändan våld. Visst kan du skämta om du är helt säker på att alla runt omkring är ok med att driva med sig själva. Men vet du allt om dina kollegor eller vänner? Det kan vara någon som kanske inte själv bryter mot normen men har en syster som är lesbisk eller en svåger som är muslim. Och vad gör sexistiska skämt med möjligheten till avancemang för kvinnor på arbetsplatsen? Bäst är att tänka sig för en extra gång. Det kanske inte var ett så kul skämt ändå?

Tips för att stoppa fördomsskämten

Vad händer om du som skämtar:

  • Tänker att alla runt fikabordet inte nödvändigt har familj eller är heterosexuella.
  • Tänker att alla runt bordet inte har samma religion eller firar samma högtider.

Tips för alla er andra (och då särskilt män som tenderar att vara överrepresenterade i dåliga sexistiska, homofobiska eller transskämt) för att svara på ett ruttet skämt. Det är så mycket bättre att sätta stopp för fördomar och stå ut med att det kanske blev lite dålig stämning än att vara en del av de myggbett som gör så ont.

-Skämt ska väl vara roliga, eller?

-Nä, sluta klä dina fördomar i skämt. Det är inte kul.

Och för den som vill vara en besservisser i sammanhanget:

-Skämt och nedsättande kommentarer är inget annat än sexism, homofobi, transfobi och funkfobi. Det är basen som ligger till grund till att det är mycket större sannolikhet för kvinnor, homosexuella och transpersoner blir utsatta för våld på grund av vem man är.

Gay or straight?

”Nä, det tror jag inte på”. ”Vill du vara inne eller nåt?” Idag är det Bi-visibility Day. Behövs det ännu en dag? Ja, tyvärr. Som bisexuell blir en ofta ifrågasatt och osynliggjord. Jag är själv bisexuell men eftersom jag har varit tillsammans med samma underbara man de senaste 15 åren är det ingen som tror mig. ”Äh, du vill bara vara häftig”. Som om det är något häftigt med att befinna sig i ingenmansland och varken känner igen sig i homo- eller hetero? Efter att ha blivit ifrågasatt och förminskad så många gånger har det blivit till något jag håller tyst om och inte berättar. I många år osynliggjorde jag det även hos mig själv. Krympte ihop min bisexualitet i något hörn av mig. Och jag är långt ifrån ensam.

UNGA BISEXUELLA KVINNOR MÅR SÄMST

Enligt en rapport från Folkhälsomyndigheten från 2014 är det stor skillnad på hur personer som är homosexuella och bisexuella uppskattar hur de mår. De flesta säger att de har ett bra eller mycket bra allmäntillstånd. Men det finns en grupp som sticker ut: unga kvinnor som är bisexuella. Bisexuella kvinnor har minst tillit till andra människor, upplever mest våld och har mest självdestruktiva beteenden såsom självmordstankar och självmord. En av anledningarna är att bisexuella inte varken tillhör hetero- eller homokulturen och är osynliggjorda i skola, arbete, ideella organisationer och inom kulturen.

Representation- en nyckel

Som bisexuell är det så viktigt att se andra som är öppna med sin bisexualitet. När jag själv gick på högstadiet under 90-talet var det länge känslor som jag ignorerade och la locket på. Det fanns ingen på min skola, som var den största i Skellefteå kommun, som var öppet homo-eller bisexuell. Jag önskar så att normerna var bredare så att fler kunde få vara sig själva och definiera sig själva. Tänk vad mycket onödiga destruktiva tankar som jag och så många andra unga bisexuella kvinnor hade sluppit att tänka.

En början är att visa på att bisexualitet också finns. Du som är ledare och definierar dig som bi eller pansexuell, ta chansen, var en förebild och berätta om det. Berätta inom företaget och gärna i någon intervju. Du har chansen att både bli en förebild för unga bisexuella kvinnor och att visa att ni är ett modernt och attraktivt företag.

En my little ponny i bifärgerna: rosa, lila och blå med texten Bi-pride.

Gay or straight?

Hetero: straight
Homo: gay
Bi: Both
Pan: Yes
A-sexuell: No