Vad jag är stolt!

Det är med stolthet jag kan berätta att jag har blivit vald till ordförande för Mångfaldsföretagarna. Mångfaldsföretagarna är en branschorganisation för företag som jobbar med mångfald, jämställdhet, jämlikhet och normkritik. Bland medlemmarna finns en bred kunskap och en stor kompetens på mångfaldsfrågorna. Det är en ära att få förtroendet att leda en sådan organisation framåt.

Som ordförande vill jag stärka att tillgänglighet ska vara en självklar del av mångfaldsfrågorna. Med två miljoner människor i Sverige som har en synlig eller osynlig funktionsnedsättning blir det omöjligt att satsa på mångfald utan att bli tillgängliga. Till exempel kan en ingenjör från Irak ha dyslexi, en ekonomutbildad Syrian en hörselnedsättning och en programmerare från Brasilien ha adhd.

Jag vill också visa på den bredd och kompetens som finns bland föreningens medlemmar. Mångfald kan betyda så mycket, till exempel jämlik statistik, normkretiv dans eller pedagogik. Jag samarbetar redan med några av medlemmarna i Mångfaldsföretagarna som kompletterar mig. Gemensamt för oss alla är att vi baserar vår kunskap på forskning och att våra arbetssätt genomsyras av normkritik. Som mångfaldsföretagare är vi ofta bryggan mellan akademin och näringslivet, kommuner eller ideella organisationer. Vi gör forskningen tydlig och omsätter den till verklighet.

Visst är jag stolt och tackar ödmjukast för förtroendet!

Styrelsen för Mångfaldsföretagarna. Från Vänster: Barakat Ghebrehawariat, Lotta Björkman, Åsa Gustafsson, Anna Delsol, Dennis Kullman, Malin Månson och Caxton Njuki.

Styrelsen för Mångfaldsföretagarna. Från Vänster: Barakat Ghebrehawariat, Lotta Björkman, Åsa Gustafsson, Anna Delsol, Dennis Kullman, Malin Månson och Caxton Njuki.