Öppet kontorslandskap eller enskilt kontor?

Vad har kontorsmiljön att göra med mångfald? Hur ni möblerar och inreder era kontor påverkar hur öppna ni är för olika personligheter och bakgrunder. Vi är alla olika och föredrar att arbeta på olika sätt. En del vill sitta i eget rum och andra tillsammans med kollegor. En mixad kontorsmiljö minskar också stressnivåerna och ger alla anställda förutsättningar att vara som bra som de kan vara.

Numera är det väldigt populärt med öppna kontorslandskap. Men det kan vara bra att veta att ju mer avancerad arbetsuppgift desto viktigare blir det att få sitta tyst och lugnt.

Det finns studier som visar att effektiviteten hos anställda i stora kontorslandskap sjunker med upp till 66 procent jämfört med att sitta själv och jobba. Det har att göra med att för varje gång du blir avbruten i ditt jobb tar det cirka 20-25 minuter att få tillbaka din tidigare koncentration. Dessutom kan en normalstörd* hjärna hålla max 7 saker i huvudet samtidigt. Det innebär att om två personer pratar i telefon är det två saker, att två personer pratar med varandra en till, att det smattrar på flera tangentbord bredvid ännu ett och så vidare. Hur mycket koncentration blir kvar till att fokusera på den svåra uppgiften?  Och hur mycket stress och oro bidrar det till?

Person framför dator som ser trött ut. Hen sitter i ett kontorslandskap.

Det finns såklart fördelar med att dela kontor med andra som jobbar inom samma område. Fördelar som att hjälpa varandra med problem och inspireras till nya lösningar av att höra varandras diskussioner. Här gäller det att matcha behoven hos personalen och arbetsuppgifterna med rätt kontorsmiljö så långt det är möjligt.

För personer med autism eller ADHD kan det vara helt avgörande att ha ett eget rum för att ha ork att vara så bra som man kan vara. Det handlar om att det som upplevs som oproblematiskt bakgrundsbrus för många andra kan äta upp batteriet för många med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning. I en stimmig arbetsmiljö blir det sällan någon energi kvar till att utföra själva arbetsuppgiften.

Vill du veta mer om hur du skapar inkluderande arbetsmiljöer som tar tillvara på all kompetens och får personalen att må bättre? Jag kan hjälpa er att ta vara på kompetens och personal genom att arbeta med mångfald.  Dessutom skriver jag just nu en tipsbok om hur företag kan bli bättre på mångfald. Boken kommer i början av hösten.